(ВІДЕО) Ми повернемось! Над управлінням Луганського прикордонного загону знову буде майоріти прапор України!

НАЗАД
02 червня 2023 14:14

Дев’ять років тому, в ніч на 2 червня 2014 року, управління Луганського прикордонного загону оточили та почали атакувати близько 100 озброєних бойовиків-сепаратистів.

За спогадами очевидців, Луганський прикордонний загін лишався єдиною державною установою в Луганську, над якою на початок літа 2014 року майорів український прапор.

Перша атака на управління загону розпочалася зі стрілецької зброї близько 4-ї години ранку 2 червня. Вона тривала майже 40 хвилин. У відповідь прикордонники зайняли оборону та включили по гучномовцю гімн України. Через те, що проросійські бойовики вели вогонь з житлового кварталу, дії українських прикордонників були досить обмежені.

В ході бою тоді було поранено вісьмох прикордонників. Втрати терористів були значно суттєвішими.

Станом на 3 червня прикордонники продовжували триматися в облозі, і  під час тимчасового перемир'я, 4 червня, за наказом з Києва прикордонники Луганського загону вийшли з місця постійної дислокації. За словами тодішнього начальника загону, а нині Голови Держприкордонслужби Сергія Дейнека, з ним тримали оборону, а згодом виходили з оточення близько трьох десятків прикордонників, ще понад 130 отримали наказ перевдягнутися та розосередитися для непомітного виходу у місто.

З 2014 року прикордонники Луганського загону боронять Україну в складі сил АТО/ООС. Першою жертвою рашистів в ніч проти 24 лютого 2022 року під час повномасштабного вторгнення російських окупантів також став прикордонник Луганського загону, з того часу бійці загону у складі Сил оборони України стримують повномасштабне вторгнення окупантів та готуються відвойовувати загарбані ними території.

Слава прикордонникам! Слава захисникам України!

Боротьба триває! Ми повернемось!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси